Gerçek Dostlar Kromozom Saymaz -Together We Learn Better

Gerçek Dostlar Kromozom Saymaz -Together We Learn Better

 

DÜNYA DOWN SENDROMLULAR FARKINDALIK GÜNÜ

"GERÇEK DOSTLAR KROMOZOM SAYMAZ!"

Okulumuzun dahil olduğu Romanya, İtalya, Bulgaristan, Makedonya ve Yunanistan ortaklı "Together We Learn Better" isimli Erasmus+ KA229 projemiz ile de bağlantılı olarak 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü kapsamında okulumuz Rehber Öğretmeni Tuba Okuyar koordinatörlüğünde 8. sınıf öğrencilerimizle bir farkındalık çalışması yapıldı.  Bu çalışmada öğrencilerimiz "Biz Birbirimizi Tamamlıyoruz!" ve "Gerçek Dostlar Kromozom Saymaz!" sloganlarıyla renkli çoraplar giyerek maske ve mesafe kuralları çerçevesinde + 1 koreografisi yaparak Down Sendromlu kardeşlerimize desteklerini gösterdiler. 

Down sendromu tedavi edilmesi gereken bir hastalık değil, genetik bir farklılıktır. Sıradan bir insan vücudunda  46 kromozom bulunurken, Down sendromlu bireylerde bu sayı üç adet 21. Kromozomları olması nedeni ile 47 olmaktadır. Bu nedenle erken yaşta ve düzenli bir eğitim alarak toplumsal yaşama güzelce uyum sağlayabilmeleri için her yıl 3. Ayın 21. Günü 2011 yılında Birleşmiş Milletler tarafından farkındalık günü olarak kabul edilmiştir. 

 

Ali Kuşçu İmam Hatip Ortaokulu olarak Down sendromlu kardeşlerimize desteğimizi göstermek için bu güne özel çalışmamızda önderlik eden Rehberlik öğretmenimize ve 8. Sınıf öğrencilerimize bu değerleri katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

21.03.2021 199